אם אתם מעוניינים בתקשורת במהירות גבוהה , ללא מגבלת מרחק , וללא צוואר בקבוק – עליכם לשדרג את תשתיות התקשורת של העסק לתשתית סיבים אופטיים. הגיע הזמן להתקדם? רוצים מהירות גבוהה ותעבורת נתונים גבוהה במיוחד? המשיכו לקרוא.

בשנת 1970, חברת קורנינג האמריקאית הציגה סיב אופטי בפני העולם. מה שגרם לקשיים התקשורתיים למרחקים ארוכים להפוך לעיניין של מה בכך. הרעיון התבסס על גילויו של צ'ארלס קאו כי ניתן להעביר מידע על גבי סיבי זכוכית במהירות האור. (בקירוב) מפאת העובדה כי ניתן להעביר דרך סיבי הזכוכית קרינת אור מקצה אחד שלו לקצהו השני. מכאן שמם של סיבי הזכוכית.

מה הם סיבים אופטיים?

סיב אופטי הוא סיב מחומר שקוף המאפשר העברת אור מקצהו האחד של הסיב – לשני , ומבוסס על העיקרון הפיזיקלי הנקרא החזרה גמורה של קרן אור. כאשר אור חודר לקצה אחד של הסיב האופטי, הוא מוחזר מדפנות הסיב פעמים רבות, ויוצא מהקצה השני תוך זליגת אנרגיה מינמאלית.הודות לכך, הסיבים האופטיים כיום הם אחת המדיות החדשניות והמקובלות בתקשורת.

הדבר הבא בתשתיות תקשורת ברוב התחומים: רשתות מחשבים , תקשורת נתונים , רשת האינטרנט , טלפוניה , מצלמות ומערכות אבטחה מורכבות ועוד… עם יכולת העברת נתונים במהירות של עד 100 ג'יגה בשנייה. מידע נוסף על סיבים אופטיים ניתן למצוא בויקיפידה.

סיבים אופטיים - סיב אופטי

תשתיות תקשורת לעסקים

הסיבים האופטים מתפצלים לשני סוגים:

  • סינגל מוד – SingleMode – חד אופן :
    סיבים בהם מועבר מידע באופן יחיד על מנת להגיע למרחקי שידור ארוכים של מעל 100 קילומטרים. תעבורת נתונים של 100 ג'יגה. סוג הכבל עבור סינגל מוד הוא OS2 או OS1 או OS סיב זה נפוץ בעיקר בחיבור רשתות WAN , בין ערים ,בין מדינות ובכבלים תת ימיים, אך לא רק.

  • מולטי מוד – Multimode – רב אופן :
    סיבים בהם מועבר מידע במספר אופנים במקביל. שיטה זו מוגבלת בניגוד לשיטת SingleMode כיוון שבסיב כזה קיימים מספר מסלולים בהם יכול האור לעבור, ולכן פולס אור קצר בכניסה ימרח במוצא, מה שמגביל את קצב התקשורת בסיב ואת מרחק השידור. בסיבים אלו משתמשים להעברת מידע למרחקים של עד 500 מטר. סוג הכבל עבור מולטי מוד הוא OM1 OM2 OM3 OM4 ואף OM5 . סיבים אלה נפוצים בשימוש במיוחד ברשתות מקומיות, בתוך בניינים או בין בניינים סמוכים.

סוויץ עם סיב אופטי

למה סיב אופטי ולא כבל נחושת?

החדשנות בעיניין זה הייתה עקב היתרונות הרבים שמספקים הסיבים האופטיים על פני סיבי הנחושת – בהם היה נהוג להשתמש באופן אבסולוטי וללא תחלופות עד המצאת הסיב האופטי. יעילותו של סיב הנחושת אינו יכול להתמודד אל מול זו של הסיב האופטי בכל השיקולים הקיימים למטרות העברת מידע: הסיב האופטי מסוגל לשדר יותר מידע, למרחקים ארוכים יותר ובמחיר זול יותר. בנוסף – הסיבים האופטיים קלים יותר מסיבי הנחושת וניתנים להשחלה בקלות במערכות שונות. בכל הקשור לאבטחת מידע התבצע פריצת דרך נוספת, משום שהסיבים האופטיים אינם פולטים קרינה אלקטרומגנטית (בשונה מכבלי נחושת), לא ניתן להאזין או לגלות מידע המועבר דרכו.

יתרונות סיב אופטי על גבי כבל נחושת:

  • ניחות נמוך מאוד לעומת כבלי נחושת – מאפשר שימוש לטווחים ארוכים במיוחד ללא צורך בהגברה.
  • רוחב פס גדול מאוד, עובדה חשובה לאין שיעור בימינו, כאשר מיום ליום, סך המידע המועבר ברשתות התקשורת השונות גדל משמעותית.
  • משקל נמוך יותר באופן משמעותי מכבלי הנחושת, כמו כן קוטרם קטן יותר ולכן ניתנים להשחלה בקלות גם במערכות מורכבות ביותר.
  • קיום מגברים אופטיים שמסוגלים להגביר רוחב סרט גדול של כמה עשרות טרה הרץ.
  • משום שאינם פולטים קרינה אלקטרומגנטית, הסיבים האופטיים חסינים יותר מכבלי נחושת מפני הפרעות חיצוניות. לפיכך, הסיבים האופטיים מאפשרים תקשורת בין רשתית אמינה יותר שכן אין חשש להאזנות חיצוניות או גילוי המידע שעובר על גבי הסיב.
  • לא רגיש למים/לחות – חשוב במיוחד לכבלים תת-קרקעיים או תת-ימיים.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם , ייעוץ טלפוני חינם.
לקבל פרטים צרו איתנו קשר
* 15% הנחה למזמינים דרך האתר

במרוצת הזמן הסיב האופטי יחליף את כבל הנחושת:

מחקרים מוכיחים חד משמעית כי כבלי נחושת לא מסוגלים לספק נתונים בקצב הנדרש במדינות מפותחות (ביניהן ישראל), לפיכך, הסיבים האופטיים הם הפתרון הטכנולוגי היחיד. חברת סיבים שמה בראש מעייניה את חשיבות ההתפתחות הטכנולוגית והמעבר של כל הבתים בישראל מכבלי נחושת לסיבים אופטיים ומציעה את שירותיה המקצועי ורב השנים בתחום זה.

סיבים אופטיים למכירה

אנו בסיבים מלבד התקנה של תשתית סיב אופטי , וטיפול בתקלות גם מספקים סיבים אופטיים מכל סוג, לכל צורך מחברות המובילות בשוק הישראלי והעולמי בכלל. צריכים כבל סיב אופטי לפרוייקט? נשמח לתת לכם הצעת מחיר לאספקת סיב אופטי במחיר אטרקטיבי. אצלנו תקבלו ייעוץ מקצועי לגבי סוג הכבלים ואופציה להתאמה אישית לצרכים שלכם, וכמובן המשך לשיתוף פעולה במהלך התקנת ואספקת הציוד האופטי.

מהירות הסיב האופטי:

חשיבותם הרבה של הסיבים האופטיים באה לידי ביטוי בעיקר בתחום תקשורת המחשבים. אחד היתרונות הבולטים שהביא עימו הסיב האופטי על פני כבלי הנחושת הייתה העבודה כי סיב אופטי משדר מידע באופן דיגיטלי (זאת בשונה מכבלי הנחושת שמעבירים מידע באופן אנלוגי).

עובדה זו שיפרה באופן ניכר את מהירות התגובה, קליטה וניתוח המידע המועבר בין מחשבים, זאת משום שמידע דיגיטלי "מתורגם" בפשטות בחזרה לנתונים דיגיטליים של מחשב לעומת נתונים אנלוגיים העלולים לגרום ל"תרגום" מוטעה של המידע ע"י המחשב כתוצאה מהפרעות הקיימות בסביבה הרשתית.

מאז 1970 נכנסו הסיבים האופטיים לרוב תחומי החיים וניתן למצוא אותם כמעט בכל טכנולוגיה זמינה. מלבד השינויים שהתחוללו בתחום התקשורת עקב המצאת הסיב האופטי מכאן התגלתה דרך חדשה להעביר גלי אור במסלולים שאינם ישרים כלומר שאינם עוברים בקו אחד אלא עוברים בהתאם למסלול הנוצר מצורתו של הסיב האופטי.

כך למשל, ברפואה הומצא האנדוסקופ שניתן להשחילו לגוף האדם ולצפות במתרחש באיברים הפנימיים. מכשיר זה כולל סיב אופטי במטרה להעביר אור אל האזור הבלתי נגיש לתאורה ישירה שאותו בוחנים. הידיעה כי ניתן להעביר מידע על גבי האור המועבר בסיב האופטי חוללה סערה בתחום התקשורת. (טלפוניה, רשתות מחשבים, תקשורת נתונים, רשת אינטרנט, טלוויזיה וכבלים).

חברת סיבים תשתיות תקשורת
 משתמשת בעקרונות הפיזיקליים המופלאים של הסיבים האופטיים ומייעלת אותם למטרות תקשורת מכל הסוגים, וזאת תוך שימוש בטכנולגית הסיבים האופטיים החדשים ביותר.

התקנת סיבים אופטיים

חברת סיבים מתמחה בתכנון, יעוץ, התקנה, בדיקה והיתוך של סיבים אופטיים בצורה המקצועית ביותר ובהתאמה מלאה לצרכי הלקוח. כמו כן אנו מבצעים התקנת רשתות של סיב לבית. (FTTH) נשמח לעמוד לרשותכם ולתת לכם פתרון מלא לצרכי התקשורת שלכם.

שנים של מקצועיות מאפשרים לנו להעניק לכם פתרון טוב, באיכות מצויינת עם שירות מכוון לקוח המאפשר ייעוץ מקדמי להתאמה מקסימלית, מציאת פתרון, התקנה, בדיקה וכמובן תמיכה.

טכנאי סיבים אופטיים

במה בעצם שונה טכנאי סיבים אופטיים משאר טכנאי התקשורת? טכנאי סיבים אופטיים מקצועי ומנוסה ידע לתת מענה – אבחון של תקלות תקשורת בין אובייקטים המקושרים על ידי סיב אופטי. 

בנוסף טכנאי הזה בעל הכלים הנכונים והידע לעבודה ופתרון תקלות של סיבים אופטיים, אם זה ניקיון סיבים, הלחמת סיבים, ועוד.

שאל מומחה

יש לך שאלה? השאר פרטים
ונחזור אליך עם תשובה

תוכן העניינים