לרוב, כאשר מתגלה תקלה במערכת אופטית, האצבע המאשימה מופנת כלפי הכבלים בהם מועברים הסיבים האופטיים. על אף גמישותם של הסיבים האופטיים ועמידותם בתנאים לא נוחים (מתחת למים, תת קרקעי וכו') יתכנו מצבים בהם הסיב נקרע או נשבר.
לרוב, סיבים אופטיים עלולים להפגע כתוצאה מעבודות בשטח של מכשירים גסים כגון: טרקטורים ודחפורים. גורם נוסף (פחות פופולארי) הוא בעלי חיים הנחשפים לסיבים האופטיים ולועסים אותו דרך כל שכבות המגן עד פגיעה בסיב עצמו. סיבים אופטיים תת קרקעיים בעיקר סובלים מבעיה של חפרפרות הלועסות את הסיב כליל לכל רוחבו, וגורמות להליך הזיהוי של המפגע להפוך לקשה ביותר.
טכנאי סיבים אופטיים
במקרים של תקלות במערכות הסיבים האופטיים – האידיאל הוא להשתמש בשירותיה של חברת סיבים תשתיות תקשורת. שתבצע את כל השלבים בתיקון המפגע, החל מזיהוי מקור הבעיה, תכנון מקדים, ביצוע עבודות התיקון ובדיקה מחדש של תקינות המערכת. אך במקרה ויש בידכם הציוד המתאים, הבשילו שרווליכם ועבדו על פי סדר הפעולות הבאות.
ריתוך סיבים אופטיים
במאמר זה נראה אופן תיקון סיב אופטי קרוע \ שבור. יש לציין כי כיום קיימות דרכים נוספים ומודרניים יותר כמו הלחמת סיבים אופטים וריתוך קצוות.
שימו לב , אנו מבינים את הלקוח , במקרה חרום בוא קיימת פגיעה בסיב אופטי – סיב אופטי קרוע או שבור , ויש צורך בתיקון מהיר. ניתן לצור עמנו קשר 24/7.
ציוד לתיקון סיב אופטי שבור/קרוע:
- OTDR
- מסיר ג'ל כבלים
- חושף שכבת מגן חיפוי
- קליבר , חושף סיבים
- מחבר מהיר של סיבים אופטיים:
צרו קשר עם חברת סיבים ונשמח לספק לכם ציוד מקצועי ואיכותי לביצוע עבודת התיקון.
שלב 1 – איתור השבר/קרע בסיב האופטי
טכנאים מיומנים משתמשים במכשיר בשם OTDR לאיתור מפגעים. המכשיר מסוגל לזהות מפגעים לאורך הסיב ע"י שליחת פולסי אור אשר חוזרים למכשיר כאשר נתקלים בשבר המפר את רציפות הסיב האופטי. כך, ע"י חיבור הOTDR לסיב והפעלתו, תוכלו לגלות באיזה מרחק ממיקום המכשיר – נמצא המפגע.
שלב 2 – הפיכת המפגע לנגיש לשם תיקונו
חפרו החוצה את הסיב האופטי בהתאם לאורך שהורה מכשיר הOTDR והפכו אותו לנגיש עבורכם.
שלב 3 – הכנה לשלב האיחוי
בתוך הסיב האופטי, תיווכחו לגלות כי יש בנמצא "כבל קורע", כלומר כבל פנימי שמשמש לקריעת החלק החיצוני של הכבל המגן על הסיב האופטי (כפי שמתואר בתמונה). בעדינות משכו אחורנית את הכבל הקורע וחישפו כ2.5 מטר של הכבלים הפנימיים. בעזרת מסיר ג'ל הכבלים, נקו את הג'ל שנמצא מעל השכבה שנחשפה. הפרידו את צינורות הסיב מבלי לפגוע בהן.
שלב 4 – איחוי הסיב
בעזרת חושף שכבת מגן מגן החיפוי, חשפו כ8 ס"מ של שכבת החיפוי תוך ניקוי הג'ל ע"י מסיר ג'ל כבלים. בעזרת קופיץ סיבים, גיזמו כל סוף פגום של הסיב. לחיבור מכני של הסיב, שימו את המחבר המהיר לסיבים אופטיים על הסיב. הקפידו כי הסיב לא יבוא במגע עם דברים מיותרים. חזרו על פעולות אלו לכל סיב פגום.
שלב 5 – סגירת מעטפות המגן
החזירו את המעטפות למצבן המקורי ע"י משיכתם לכיוון הנגדי. הדקו את המעטפת החיצונית והחזירו את כבל הסיב האופטי בשלמותו למקומו ההתחלתי. בדקו את האות החדש ע"י מכשיר הOTDR וודאו את תקינות הסיב. שימו לב כי יתכן איבוד אות של עד מ 0.5 dB כתלות בטיב העבודה.
במידה וניסיונכם אינו צלח, אל חשש! צרו קשר עם חברת סיבים המתמחה בתיקון סיבים אופטיים תוך שמירה על איכותם העובדת אך ורק עם מיכשור מקצועי, ואנו נשמח לעמוד לשירותכם.